Pokazałam Wam kiedyś zdjęcie deseru owocowego, który przygotowałam w upalną sobotę. Dzisiaj podam Wam na niego przepis. Jest on mało pracochłonny. Wystarczy tylko tak naprawdę pokroić owoce i dodać troszkę serka homogenizowanego i galaretki. Tego typu desery sprawdzają się świetnie zwłaszcza w upalne dni, gdy mamy ochotę się schłodzić czymś słodkim i zimnym.
Pucharki owocowe
Fruit cocktails

Składniki: (porcja na 8 osób)
- 1 banan
- 1 szklanka borówek
- 2 nektarynki
- 1 galaretka o smaku kiwi
- 1 szklanka śmietany kremówki
- 1 serek homogenizowany o smaku naturalnym lub waniliowym (200 ml)
- 2 śliwki
- 4 tabliczki czekolady mlecznej
Przygotowanie:
- Owoce pokroić na kawałki.
- Serek homogenizowany podzielić na pół.
- Czekoladę rozpuścić albo na parze albo roztopić w mikrofalówce. Gdy troszkę wystygnie dodać ją do połowy serka homogenizowanego i wymieszać.
- Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.
- Na dno pucharka wyłożyć serek z czekoladą, ułożyć po kawałku każdego z owoców, a następnie dodać galaretkę. Na galaretkę dodać czysty serek homogenizowany.
- Bitą śmietanę ubić na sztywno mikserem i wyłożyć na górę deseru. Udekorować owocami, rodzynkami i tartą czekoladą.
- Moje pucharki miały pojemność 250 ml, i z ilości Wam podanej wyszło mi ich 8. Smacznego.








Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za wszystkie komentarze :-)