Wczoraj miałam najlepsze chęci aby podać Wam przepis na salsę pomidorową. Brak internetu, okazał się niestety przeszkodą nie do pokonania. Na szczęście dzisiaj już "mam zasięg" i mogę serfować w sieci.
Tak więc przepis na salsę pomidorową, którą zaserwowałam z moimi skrzydełkami z kurczaka i zapiekanką z ziemniaków i fasolki. Salsa ta jest świetna jako dodatek do dań, ale ja prawie zawsze serwuję ją gdy robię grilla. Grilluję pieczywo i gdy jest jeszcze gorące dodaję na nie moją salsę. Pycha. Polecam sprawdzić, cała moja rodzina i znajomi tak podaną ją uwielbia.
Salsa pomidorowa
Tomatoe salsa
Składniki:
- 2 duże pomidory
- 1 średnia czerwona cebula
- po 6 zielonych i czarnych oliwek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
- Pomidory pokroić w centymetrową kostkę, oliwki pokroić w krążki. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę.
- Włożyć wszystko do małej miseczki, dodać sól, pieprz do smaku oraz 3 łyżki oliwy z oliwek.
- Często dodaję także świeżą bazylię oraz małą łyżeczkę octu balsamicznego. Kwestia indywidualnego smaku, jeśli ktoś lubi bazylię i ocet balsamiczny to warto je także dodać.
- Gotowe. Smacznego!



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za wszystkie komentarze :-)